دنیای امروز دنیای گستردهٔ نرمافزارهاست دنیایی که مبتنی بر سرعت محاسبات میباشد و برای این هدف استفاده از نرمافزارها بهترین گزینه میباشد. برای آشنایی با نرمافزارهای مکانیکی لازم است که ابتدا با شاخههای کلی نرمافزاری آشنا شویم.
طراحی به کمک رایانه (CAD)
معنای لغوی Computer Aided Design طراحی به کمک رایانه است. واژه CAD یعنی ابتداییترین مرحله برای ساخت یک قطعه و معرفی آن به یک رایانه است که این کار توسط یک اپراتور (کاربر) صورت میگیرد که با طراحی سه بعدی توسط نرمافزاری خاص خود انجام میشود و یا حتی توسط اسکن سه بعدی اجسام صورت میگیرد. اگر قطعه پیچیده باشد هر قسمت آن را جداگانه طراحی کرده و سپس اسمبل میکنند.
مهندسی به کمک رایانه (CAE)
معنای لغوی Computer Aided Engineering مهندسی به کمک رایانه است. واژه CAE به این معنی است که تحلیلهای استاتیکی، دینامیکی و حرارتی روی قطعات شبیهسازی شده در رایانه انجام میگیرد. در این مرحله توزیع تنش، تغییر مکان و در مواردی دما در حین عملکرد قطعه و مجموعه بدست میآید.
ساخت به کمک رایانه (CAM)
معنای لغوی Computer Aided Manufacturing ساخت به کمک رایانه است. واژه CAM مرحلهای است که در آن روش ساخت مورد بررسی قرار میگیرد و توسط نرمافزارهای خاص کدهایی به نام جی کد G Cod به دستگاه میفهماند که چه مراحلی را برای ماشینکاری باید طی کند که شامل مراحل خشن کاری و اتمام کار است و توسط راهبردهای به خصوص صورت میگیرد.
قدرت نرم افزار کتیا در زمینه CAD , CAM انکار ناپذیر است و مهندسان برای جبران ضعف آن در زمینه CAE از نرم افزار مکمل آن یعنی آباکوس استفاده می کنند. به عبارت دیگر مهندسان با داشتن مهارت کار کردن با این دو نرم افزار خود را از دیگر محصولات بی نیاز کرده اند.
فقدان آموزش مناسب و کمبود مسایل کاربردی در این دو نرم افزار باعث می شود کاربران همواره برای یادگیری از صفر شروع کرده و زمان زیادی را برای یادگیری صرف کنند.هدف از این سایت آن است که با به کارگیری مجرب ترین مهندسان مکانیک در هر سه زمینه ذکر شده با بهره گیری از نرم افزارهای قدرتمند کتیا، آباکوس و انسیس کاربران را چند قدم جلو بیاندازد و آموزش های لازم در اختیار کاربران قرار دهد. همچنین با انجام پروژه های نرم افزاری مهندسی، کاربران را در این زمینه یاری کند.